Göteborg

göteborgGöteborg är vår näst största stad efter Stockholm och har cirka 1 miljon invånare i storstadsregionen och drygt 500 tusen invånare i tätorten.

Formellt så grundades Göteborg år 1603, men det har bott människor på platsen i flera hundra år tidigare än det.

Göteborg var länge den tredje största staden i Sverige, men med hjälp av Ostindiska Kompaniet och handeln utanför Östersjön med bland annat Storbritannien och Amerika så växte staden ganska rejält under slutet av 1700-talet och början av 1800-talet.

Göteborg har ett väldigt rikt kultur- och nöjesliv, och här finns något för alla. Det finns otroligt många museer, teatrar och biografer, och för den som gillar att festa och roa sig på restauranger och barer så har Göteborg ett väldigt aktivt nattliv.

Är intresserad av opera så bör man verkligen inte missa att göra ett besök på Göteborgsoperan som förutom att bjuda på opera i världsklass dessutom är mer eller mindre ett arkitektoniskt mästerverk. Är man däremot väldigt intresserad av böcker och litteratur bör man också överväga att åka till Göteborg under den årliga bokmässan som arrangeras varje år och är den största bokmässan av sitt slag inom Norden, och den näst största inom Europa.

Det som man besökare i Göteborg absolut inte får missa är Liseberg, som är Nordens största nöjespark och som verkligen bjuder på allt som man kan tänkas önska sig av en nöjespark. Har man barn så är en tur till Liseberg den perfekta utflykten under vistelsen i Göteborg, men det kan även vara kul för de lite äldre. Liseberg ligger väldigt centralt i närheten av Johannesberg, och man tar sig enkelt dit med hjälp av buss eller bil.

Gillar man inte shopping eller vilda barrundor så finns det även en hel del aktiviteter för de lite mer aktiva personerna. Flera aktivitetscenter som passar både unga och vuxna finns på flera olika ställen runt om i staden.

När man är i Göteborg bör man även passa på att besöka Botaniska Trädgården som bjuder på en otroligt fin naturupplevelse utöver det vanliga. Vetenskapsmuseet Universum är också något som man inte bör missa. Gillar man bilar så måste man även ta chansen att besöka Volvos museum. Volvo grundades trots allt i Göteborg och har sitt huvudkontor och även den största delen av verksamheten där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021: Svenska städer | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress