Malmö

malmöMalmö är Sveriges tredje största stad och har en befolkning på strax under 700 tusen personer. Räknar man bara tätorten så ligger befolkningsmängden på ungefär 280 tusen personer.

Från början var Malmö bara en liten kyrkby, men under 1200-talet så grundades staden och det var sedan under 1300-talet som staden fick en mycket kraftig expansion och tillväxt på grund av det rika fisket.

 

 

För den som inte har så bra koll på Malmö så förknippar de nog staden mest med Turning Torso – Nordens högsta skyskrapa som är hela 190 meter hög och har en annorlunda spiralformad design. Byggnad är designad av arkitekten Santiago Calatrava och ägs av HSB och består huvudsakligen av hyresrättsbostäder. Men vem som helst har inte råd att bo i byggnaden då hyror på runt 20 tusen kronor i månaden inte är ovanligt för en lägenhet. Men för dem som besöker Malmö så är Turning Torso i alla fall en mycket vacker sevärdhet.

I Malmö finns det väldigt mycket affärer och butiker för den som gillar att shoppa. Det finns även ett stort utbud av restauranger och caféer så att man aldrig behöver riskera att gå hungrig. För den nattaktiva personen finns också många nattklubbar, barer och andra uteställen som håller öppna till långt in på natten. Nattklubben Etage på stortorget bör man inte missa. De har öppet till klockan 5 på natten och har flera olika barer och dansgolv. Man bör också passa på att festa på Swing Inn Nightclub som är en av Malmös största nattklubbar och ligger på Malmborgsgatan 7.

Är man istället en sådan som gillar att ta det lugnt och slappna av så kan man också hänga i någon av de många sköna parkerna som finns i staden.

Gillar man spel så kan man också passa på att besöka Casino Cosmopol i Kungsparken och prova lyckan. Där erbjuds allt från pokerturneringar och Black Jack till vanliga slots-maskiner.

När man är i Göteborg bör man också passa på att besöka Malmö konsthall. Där bjuds man på modern och inspirerande konst, och museet är väldigt omtyckt av många. Dessutom ligger det mitt inne i city, ganska nära Kronoborg, så att ta sig dit är inga svårigheter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021: Svenska städer | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress