Stockholm

stockholms stadshusStockholm är vår huvudstad och även landets största stad med drygt 2 miljoner invånare i kommunen och lite drygt 1,4 miljoner invånare i tätorten.

Stockholm grundades år 1200 och var länge en av de viktigaste handelsstäderna runt Östersjön som var ett väldigt viktigt handelshav på den tiden. Det var i början av 1400-talet som Stockholm blev utsedd till vår huvudstad.

 

 

För den som besöker Stockholm finns det mycket att göra och mycket att uppleva. Stockholm bokstavligen kryllar av olika museer och konstutställningar som passar den kulturintresserade personen. Vasamuseet är en väldigt populär upplevelse bland turister och museet har tusentals gäster varje år. Där kan man uppleva det välbevarade regalskeppet Vasa, som sjönk år 1628 på sin jungfrufärd inte långt efter att den lämnat hamnen.

Naturhistoriska riksmuseet är också ett exempel på något man inte bör missa när man är i Stockholm. Där skildras på ett spännande sätt utvecklingen som ägt rum i universum, jorden, Sverige och även utvecklingen som skett hos oss människor. Vid naturhistoriska riksmuseet finns även Cosmonova som är en imponerande typ av bio som är som en kupol med en gigantisk bildskärm som täcker hela taket inne i kupolen. Där visas en rad olika IMAX 3D-filmer som främst handlar om djur och natur, och oavsett om djur och natur är ett intresseområde eller inte så kommer den otroliga bildupplevelsen ändå vara värt det. Naturhistoriska riksmuseet och Cosmonova ligger på Norra djurgården och dit kan man ta sig med tunnelbana från centrum på bara runt 10 min.

Men om man gillar djur, och speciellt vattendjur så är Aquaria Vattenmuseum något man inte får missa. Där kan man se en mängd olika vattenlevande djur som man aldrig tidigare ens vetat existerade. Museet kommer utan tvekan att bjuda på en häftig upplevelse, och många anser att detta museum är bättre än det mycket kända London Aquarium.

Det finns självklart också mycket mer att göra i Stockholm och detta var bara några exempel. Men shopping är också något man måste passa på att göra medan man är i Stockholm. Här finns nämligen ett stort utbud av butiker och varuhus. NK är ett av Stockholms mest kända och anrika varuhus, och det är något man absolut inte får missa då man är på besök i staden, även om man inte är särskilt intresserad av shopping.

Självklart finns det även ett stort utbud av hotell och restauranger i Stockholm. Så att hitta bra boende och mat är inte heller något problem. I övrigt så måste tilläggas att Stockholm är en otroligt vacker stad som definitivt förtjänar ett besök.

One Comment to Stockholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021: Svenska städer | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress