Saker att se och göra i Stockholm

sweden-996001_1280

Vår kära huvudstad Stockholm är inte bara en modern storstad, utan har även en hel del historia att bjuda på. Detta har så klart även medfört att det finns en hel drös med saker att göra i Stockholm. Hit vallfärdar turister från Tyskland, Japan, Kina och många andra länder för att uppleva svensk kultur och för att njuta av den härliga naturen och alla fina byggnader.

Att åka till Stockholm är dock inte bara något för turister från utlandet. Här finns minst lika mycket att erbjuda inhemska turister från andra städer i Sverige. Kanske är det till och med så att det finns mer att göra i Stockholm för någon som faktiskt pratar svenska.

Gillar man museum så finns det gott om ställen att besöka. Några av de mest kända är ju så klart Vasamuset, Nationalmuseet och Abba-museet. Här kan man få se det legendariska Vasaskeppet och lära sig mer om Sveriges historia och de olika tidsepokerna. Som svensk bör man kanske heller inte missa ett besök på Abba, som är Sveriges mest kända band genom tiderna.

Gillar man fotboll så har man hela 3 lag att välja mellan som spelar i Allsvenskan – AIK, Djurgården och Hammarby. Och vad kan vara mer underhållande än att gå på ett klassiskt Stockholmsderby?

Är man ute efter nöjesliv och god mat så finns det fullt av restauranger för alla smaker och nattklubbar för alla plånböcker. I Stockholm finns Sveriges mest exklusiva och glamourösa klubbar. Här kan man festa från tidig eftermiddag tills morgonen därpå.

Tar man det hellre lugnt och njuter av den lugna och vackra naturen så bör man inte missa den pittoreska skärgården som är känd över hela världen. Ett besök på Djurgården är heller inte något att underskatta, särskilt inte ett besök på den anrika familjeparken Skansen. Då kan man samtidigt passa på att gå på Allsång på Skansen.

För den som är intresserad av konst och historia så bör man inte missa Gamla stan där Stockholms blodbad utspelade sig under den mörka delen av stadens historia. I gamla stan väntar många fina byggnader med vacker arkitektur, precis som i innerstaden runt Östermalm där man kan se lyxiga hus och fasader.

För den som är lite mer av en hipster är det Södermalm som gäller. Här finns alla hippa och trendiga caféer och nattklubbar som byter stil efter senaste trenden. Atmosfären på Söder är dessutom mer avslappnad och härlig jämfört med Östermalm. Även priserna är lägre på Söder, vilket är bra för den budgetmedvetne resenären.

« (Previous Post)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021: Svenska städer | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress